@ArMaonline

Webmodule Beoordeling #Arbeidsrelatie beschikbaar. Het gaat nog om een pilot. https://t.co/evKX1Ts03L
Ongeveer 1255 dagen geleden

@ArMaonline

Verlenging-goedkeuring-onbelaste-vaste-reiskostenvergoedingen tot 1 februari 2021 https://t.co/BscGKieO95
Ongeveer 1275 dagen geleden

@ArMaonline

RT @BDzakelijk: Ben je ondernemer en had je tot nu toe nog geen bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis aangevraagd? Dat kan…
Ongeveer 1324 dagen geleden

@ArMaonline

NOW-regeling klaar, loketten bijna open | Nieuwsbericht | https://t.co/eTfltjnTnB https://t.co/6EtDg5wtRS
Ongeveer 1542 dagen geleden

Info

21-09-2016

Prinsjesdag 2016

Enkele belangrijke punten uit het fiscale belastingplan


Uitfasering pensioen opbouw in eigen beheer vanaf 1-1-2017

Per 1 januari 2017 is het opbouwen van pensioen in eigen beheer voor de directeur grootaandeelhouder (DGA) niet meer mogelijk als het wetsvoorstel wordt aangenomen. Wel krijgen de DGA's mogelijkheden om fiscaal gunstig de opgebouwde reserves om te zetten en/of af te kopen in de jaren 2017 tot en met 2019. Voor veel DGA's kan dit voordelig zijn. Het grote verschil tussen commerciële en fiscale waarden van pensioenverplichtingen kan zonder heffing van loonbelasting en revisierente worden weggewerkt. Daarna kan worden afgekocht tegen gunstige fiscale voorwaarden of worden omgezet naar een spaarvariant. Hierdoor wordt de mogelijkheid om dividend uit te keren groter.

Benieuwd of deze wijzigingen interessant zijn voor u? Neem contact met ons op.


Monumentenaftrek per 1-1-2017 verdwenen?

In het wetsvoorstel dat met Prinsjesdag naar de Kamers is gestuurd, is naast bovengenoemde grote wijziging in de pensioenen in eigen beheer, onder andere ook de afschaffing van de monumentenpanden aftrek opgenomen. Hiervoor in de plaats zou een niet-fiscale tegemoet koming moeten worden ingesteld. Voorstel hiervoor moet nog worden uitgewerkt.

 

Scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar vanaf 1-1-2018

In hetzelfde voorstel is de afschaffing van de aftrek van scholingsuitgaven uitgewerkt. Een andere stimuleringsmaatregel tot het genieten van scholing zal worden ingevoerd. Dit omdat op dit moment volgens onderzoek de aftrek voornamelijk wordt genoten door de hoger opgeleiden. Door andere maatregelen in te voeren, wil het Kabinet ook scholing voor minder hoog opgeleide mensen stimuleren.

 

Naast genoemde punten zijn er nog meer wijzigingen te verwachten.

lees meer...

25-11-2015

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet! Of toch wel?  

Vanaf 2015 biedt de werkkostenregeling (WKR) werkgevers, waaronder ook de DGA, de ruimte om maximaal 1,2% van de totale loonsom te gebruiken als onbelaste kostenvergoeding, de bekende ‘vrije ruimte’. Ook sinterklaascadeautjes en kerstpakketten moeten hieruit betaald worden. Wordt meer besteed dan de vrije ruimte (en op andere vrijstellingen kan geen beroep gedaan) dan moet door de werkgever 80% eindheffing betaald worden! De gemiddelde werkgever laat het dus wel uit zijn hoofd om daaroverheen te gaan. Het is echter natuurlijk ook zonde om de totale vrije ruimte niet te benutten. De ruimte kan niet meegenomen worden naar volgend jaar.

 

Hoogste tijd om eens te beoordelen of in uw onderneming nog WKR ruimte over is om voor Sinterklaas te spelen of een mooi kerstpakket te geven. 

 

Voor de gehele tekst in pdf klik hier.

 

lees meer...